Rechthoek 161

OVER COOKCRAFT

 


Pieter is een Amerikaanse vakman en ontwerper die opgroeide in de bosrijke staat Michigan. Daar volgde hij meerdere cursussen in meubels maken en voltooide hij zijn universitaire opleiding in engineering. Zijn kennis en kunde nam hij van Michigan mee naar West-Afrika waar hij zijn Nederlandse vrouw, Naomi, leerde kennen. Nu in Nederland wil hij, naast een leuke baan in het voortgezet onderwijs, zijn passies voor meubels maken uitbouwen tot een eigen bedrijf.

Laag 60

Het ontwerpen en maken van meubels is Pieter’s passie. Hij kan hiermee schoonheid creëren én combineren met alledaagse, functionele meubels. Een essentieel onderdeel van zijn passie is om hout te gebruiken dat voorheen een ander doel had en daar niet langer meer voor gebruikt wordt. Hij weet mooi kwalitatief hoogwaardig hout duurzaam en creatief te hergebruiken.

Door Pieter’s Amerikaanse achtergrond en opgedane ervaringen met houtbewerking in Mali heeft hij een breed scala aan stijlen en methoden van waaruit hij kan kiezen om bijzondere, handgemaakte meubels te bouwen. Door Pieter’s passie wordt extra aandacht besteed aan de kleinste details. Dit zorgt ervoor dat elk stuk zowel vakmanschap als unieke ontwerpelementen bezit.